Sport- en Gemeenschapscentrum De Pol    |    Bentelo

Ontmoetingsruimte De Pol “Bentelo Ontmoet”

Zoals jullie misschien weten is er een ruimte in de Pol vrijgekomen doordat Polletje Puk is verhuisd naar het IKC (voormalig basisschool). Het is al langer de wens van de Stichting om de jeugd buiten de sport om ook een plek te bieden in de Pol. Vanuit Stichting de Pol is een werkgroep opgericht die de mogelijkheden onderzoekt.
We willen de vrijgekomen ruimte graag inrichten als multifunctionele ontmoetingsplek, onder de naam “Bentelo Ontmoet”. Deze ruimte kan ingezet worden voor verschillende activiteiten en doelgroepen en van jong tot oud. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten voor jongeren, maar ook aan activiteiten voor ouderen zodat we hen een plek op de begane grond kunnen bieden.

De eerste focus voor een activiteit in deze ruimte is het jeugdhonk. De bedoeling is een plek te creëren waar jongeren tussen de 12 en 16 jaar iedere vrijdagavond bij elkaar kunnen komen. Op dit moment is het basisplan klaar, jongeren hebben aangegeven behoefte te hebben een gezamenlijke plek. Vanaf nu gaan we samen met de jongeren bezig met de verdere invulling. Het streven is om te starten in september.

Wil je meedenken met en ondersteunen bij het verder opzetten van dit jeugdhonk? Laat het ons weten! Je kan hierbij denken aan:
– nadenken over de inrichting;
– samen opstellen van huisregels;
– samen nadenken over manieren om geld in te zamelen.

Verder zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers tussen de 20 en 30 jaar die één keer in de maand een vrijdagavond aanwezig willen zijn in het jeugdhonk, als vrijwillige jongerenwerkers. Iedere vrijdagavond zullen er twee personen aanwezig zijn, dus we zoeken totaal 8 personen om zo een flexibel team te creëren. Wat wordt er van je verwacht:
– gezellige sfeer creëren waarin de jongeren zich veilig voelen;
– contact met de jongeren, samen chillen of dingen doen;
– samen met de jongeren huisregels bewaken (nog samen op te stellen);
– initiatieven stimuleren.

Wil jij je aanmelden, meer weten of heb je leuke ideeën die je met ons wilt delen? Neem dan vooral contact met ons op door een mail te sturen naar manonjannink@hotmail.com! Alle hulp en input is welkom!!

Marlies Ottink
Ellen Exterkate
Angèl Pierik
Manon Jannink

De Pol

Sport- en Gemeenschapscentrum De Pol in Bentelo. Onderdak voor cultuur, sport, kunst en werk.

Adresgegevens

Burg. Buyvoetsplein 76
7497 LD Bentelo

Kantine

Geopend op maandag t/m vrijdag vanaf 19:00 uur.

Contactgegevens

Tel. 0547-292402
E-mail: secretariaat@depol.info